Nem tett le a kormány az internetadóról

Infostart
2008. június 26. 06:35
Továbbra is szerepel a kormány tervei között az internetadó bevezetése. Az egypárti szocialista kormány második féléves jogalkotási programjában megtalálható a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra vonatkozó szabályok módosítása és a bonus malus rendszer korszerűsítése is.

Benyújtotta második féléves jogalkotási programját a Parlamentnek a kormány - tájékoztatta az InfoRádiót a kormányszóvivő. Budai Bernadett hozzátette: mivel az MSZP kisebbségben kormányoz, a tervezet összeállításánál mérlegelni kellett, hogy mi az, ami szakmailag szükséges, és mi az, ami politikailag megtehető.

A kormányszóvivő közölte: a költségvetés, a zárszámadás és adótörvények az őszi jogalkotási programok kötelező elemei, így az idén is szerepelnek a tervezetben.

A korábbi hónapokhoz képest a legtöbb jogszabályt és törvényt a kisebbségi kormányzás első heteiben fogadta el az Országgyűlés - mondta Budai Bernadett, hozzáfűzve: ez nem jelenti azt, hogy a továbbiakban ne lenne szükség szakmai és civil szervezetekkel, valamint a parlamenti pártokkal.

A kormány tervei között egyebek mellett szerepel a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra vonatkozó szabályok módosítása és a bonus malus rendszer korszerűsítése - magyarázta a kormányszóvivő.

A kabinet nem tett le az internetadó bevezetéséről, az arról szóló jogszabály a Nemzeti Kulturális Alapról szóló törvényben szerepel, amelyről az Országgyűlés dönt majd - közölte Budai Bernadett.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást