Budapesti strandok: leállított kiszervezési pályázat és rugalmas nyitva tartás

Infostart
2008. június 26. 10:16
Visszavonta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a tevékenységei kiszervezésére kiírt pályázatot, aminek napokon belül lett volna az eredményhirdetése. Ferenci Tibor vezérigazgató elmondta: új szöveggel hamarosan ismét ki lehet írni a pályázatot.

Úgy döntött tegnap a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága, hogy le kell állítani a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. különböző tevékenységeinek kiszervezésére kiírt közbeszerzési pályázatot. A most kiírt és visszavont pályázatra a jelentkezést még nem kellett leadni, de a pályázati anyagot már több cég elvitte.

Az InfoRádiónak Ferenci Tibor vezérigazgató elmondta: a bizottság egyúttal úgy rendelkezett, hogy fogalmazzák újra a pályázatot. Az új szövegbe a testület néhány észrevételét is beépítik, majd a bizottság rövid időn belül újra napirendre tűzi azt.

Mivel az előző pályázat összeállításakor az igazán időigényes feladatokat, az előkészítő munkákat már elvégeztük, a módosításokat igen rövid időn belül meg tudjuk csinálni - tette hozzá Ferenci Tibor.

A vezérigazgató az eljárás rendjével kapcsolatban kifejtette: először házon belül, az igazgatóság elé terjesztik az új szöveget, majd elküldik a felügyelő bizottságnak, és így kerülhet - akár már július elején - a gazdasági bizottság elé.

Ferenci Tibor elmondta: tavaly mintegy egymilliárd forint üzemi veszteségük volt. Ha végrehajtják a kiszervezést, akkor veszteségük csökkenhet. A vezérigazgató úgy nyilatkozott: minden fürdőben fejleszteni szeretnének - ennek több anyagi forrása lenne.

A nagy melegben egyébként rugalmas a nyitva tartás - jelezte Ferenci Tibor, aki a következő példával érzékeltette, mit is jelent ez: ha a Palatinus igazgatója este hétkor felhívja, hogy sokan vannak a strandon és nincs szíve bezárni, akkor két perc alatt megszülethet az engedélyező döntés.

Hozzátette: a hétvégén érezhetően megnőtt a strandok forgalma.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást