Középpontban a kiemelt turisztikai beruházások támogatása

Infostart
2008. június 25. 20:56
A kormány szerdai ülésén tizenkét, összesen 27 milliárd forint értékű beruházást nyilvánított kiemelt fejlesztési projektté - közölte Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter. A kidolgozásra javasolt projektek között hét turisztikai célú beruházás van, ilyen például a "Velencei-tó kapuja" program vagy a "Tisza-tavi ökocentrum" létrehozása.

Új kiemelt projektek támogatásáról döntött a kormány az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. A kidolgozásra javasolt 12 projekt között 7 turisztikai célú beruházás van, ilyen például a "Velencei-tó kapuja" program vagy a "Tisza-tavi ökocentrum" létrehozása.

A kormány innovációt és gazdaságfejlesztést célzó projektek támogatásáról is döntött, ezek sorában a kecskeméti 14 milliárd forint összértékű kreatív innovációs központ felállítása vagy az ITD Hungary Zrt befektetés-ösztönző és üzletfejlesztő programja említhető meg.

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter beszámolt arról, hogy a kormány tavasszal mintegy 30 jogszabályt módosított annak érdekében, hogy az európai uniós forrásokat minél gyorsabban és hatékonyabban lehessen felhasználni.

Steiner Pál miniszterelnöki megbízott, a Fővárosi Közgyűlés fejlesztési tanácsnoka az ugyancsak kiemelt, az úgynevezett Budapest szíve programot ismertette. Elmondta: terveik szerint ebben a félévben készítenék elő a tervet, a munkálatok 2009-ben indulhatnának, és 2010-ben fejeződhetnének be.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást