A meleg miatt naponta kell locsolni a 350 ezer budapesti virágot

Infostart
2008. június 25. 22:00
A nagy meleg miatt naponta kell locsolniuk az idén Budapestre kiültetett 350 ezer egynyári virágot a Főkert szakembereinek - mondta az InfoRádiónak a Főkert Zrt. park- és fasorfenntartási igazgatója.

Körülbelül 350 ezer egynyári virágot ültetett ki Budapest-szerte a Főkert Zrt. - mondta el a cég park- és fasorfenntartási igazgatója az InfoRádiónak. Erdősné Győrffy Márta hozzátette: a Főkert kezelésébe a városképi szempontból kiemelt fontosságú virágágyak tartoznak, összesen 14500 négyzetméteren.

Az igazgató kifejtette: mivel nemrég ültették őket, még nagyon érzékenyek a növények. Átlagos nyári idő mellett péntekenként úgy "be tudjuk árasztani" a virágágyásokat, hogy hétvégén ne kelljen locsolni - fejtette ki Erdősné Győrffy Márta, rámutatva: a mostani melegben azonban akár naponta is szükség lehet az öntözésre.

A fákat és egyéb növényeket azonban sosem locsolják naponta, csak az egynyári virágokat, azokat is csak nagyon meleg időben.

Az igazgató hozzátette még: ha egy építkezés, útfelújítás felvonulási területe érinti a virágágyakat is, a területfoglalási engedély kiköti, hogy a beruházónak egyeztetnie kell a zöldterület fenntartójával is. Ekkor a beruházás végeztével helyre kell állítani az eredeti állapotokat.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást