Semjén: "Lelkes hívei vagyunk a parlament feloszlatásának"

Infostart
2008. június 18. 07:50
Semjén Zsolt lelkes híve az Országgyűlés feloszlatásának, de úgy véli: az MSZP és az SZDSZ sem szavazna meg egy ilyen indítványt. A KDNP elnöke az InfoRádiónak az egykulcsos adóról elmondta: az csak válságkezelésként fogadható el.

Lelkes hívei vagyunk a parlament feloszlatásának, de a szocialisták ezt nem fogják megszavazni, és úgy tűnik, az SZDSZ is ministrál nekik e tekintetben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a KDNP elnöke.

Semjén Zsolt elmondta: egy konstruktív bizalmatlansági indítványnak és egy átmeneti kormány felállításának 1 évvel ezelőtt lett volna realitása a bizalmi szavazás során, de most már ez a parlament nem tudja megoldani a problémákat.

Az égető problémákat nem lehet pusztán hatalomtechnikailag kezelni, és parlamenti praktikákkal megoldani - hangsúlyozta az ellenzéki politikus, aki szerint az emberekkel sem lenne tisztességes, ha az a parlament, ami bebizonyította, hogy nem tudja megoldani a problémákat, kitalálna egy népet kizáró ötletet, amivel elhúzná ezt az agóniát.

Döntsenek az emberek, ennek pedig egyetlen megoldása van: a parlamentnek vissza kell adnia az emberek kezébe a döntést - hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.

Demográfiai katasztrófa szélén tántorgunk

Semjén Zsolt az egykulcsos adórendszerről elmondta: az legfeljebb válságkezelésként fogadható el. Hozzátette: alapvetően ellenzi azt az adózási formát, mert szociális szempontból igazságtalan.

A politikus hangsúlyozta: a családi adózást támogatja, hogy a magyar családokban megszülethessenek a gyerekek. A magyar társadalom a demográfiai katasztrófa szélén tántorog, és ha most nem születik több gyerek, akkor a 30-40 éveseknek nem lesz nyugdíja, mert nem lesz, aki megtermelje azt - fogalmazott.

Semjén Zsolt szerint a francia családtámogatási rendszer tekinthető követendő példának, aminek lényege, hogy nem csak azt veszik figyelembe, hogy az egyes embernek mekkora a jövedelme, hanem azt is, hogy hány másik emberről gondoskodik ebből a jövedelemből.

Hanganyag: Mong Attila


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Semjén Zsolt az Országgyûlés feloszlatásáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Semjén Zsolt az egykulcsos adóról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást