Érvényes szerződésük van a Sziget szervezőinek

Infostart
2008. június 16. 13:58
A Sziget Kft.-nek érvényes szerződése van arról, hogy három évig a 2,6 milliárd forintos közterület-használati díj megfizetése nélkül rendezheti meg a Sziget Fesztivált az Óbudai Hajógyári Sziget 620 ezer négyzetméterén; ezen a helyzeten csak a bíróság változtathat - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának fideszes elnöke.

Az ellenzéki politikus nem érti, hogy Demszky Gábor most miért szeretné megvonni ezt a kedvezményt a szervezőktől, ha a kormánypárti többségű bizottság egy hónapja még éppen a főpolgármesteri kabinet irodájának javaslatára, Hagyó Miklós és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettesek együttes előterjesztésében szavazta meg a térítésmentességet.

Ughy Attila, a közterület-használati engedélyekről döntő városképvédelmi bizottság elnöke elmondta: a testület május 7-én, a főpolgármesteri kabinet előterjesztésére döntött arról, hogy a fesztivál szervezői - ahogy az elmúlt másfél évtizedben - idén is ingyenesen használhatják a területet.

Erről elnökként alá is írta a szerződést a Sziget Kft. képviselőivel. A döntés végrehajtását tehát nem lehet felfüggeszteni, mivel azt már végrehajtották. Holott Demszky Gábor főpolgármester éppen ezt kérte, az önkormányzati törvényre hivatkozva. A város első embere arra hivatkozva fordult a bizottsághoz, hogy súlyosan sérti az önkormányzat érdekeit az ingyenes területhasználat.

Ughy Attila elmondta azt is: a szerződést legfeljebb visszavonni lehet, annak azonban minden bizonnyal súlyos jogi következményei lennének a fővárosra nézve, ha hat héttel az esemény előtt nem biztosítanák a feltételeket a fesztivál megrendezéséhez.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást