Hat éven belül újra működhet a taszári repülőtér

Infostart
2008. június 14. 14:31
Hat éven belül újra működhet a taszári repülőtér - mondta az InfoRádiónak Kolber István államtitkár, miniszterelnöki megbízott. Hozzátette: még az idén szeretnének dönteni a taszári repülőtér hasznosításáról; a pályázatot a nyár végén írják ki.

A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára az InfoRádiónak a hasznosítást előkészítő, május végén lezárult piacfelmérő pályázati forduló eredményéről elmondta, hogy az április 28-án megjelent felhívást követően 30-an, többségében külföldiek regisztráltatták magukat, majd a megadott határidőig 12 javaslat érkezett be, köztük hét külföldi - hongkongi, török, olasz, orosz, svájci, német és spanyol - befektetőktől.

Kolber István szerint ez utóbbiak esetében több, komoly referenciákkal rendelkező, tőkeerős társaság tett ajánlatot a repülőtér hasznosítására. Volt, aki repülőtér-fejlesztésre, üzemeltetésre, mások ipari park, logisztika központ létesítésére tettek ajánlatot.

A jelentkezők egy része tanácsadó cég, amelyek a projekt megvalósításához konzorcium létrehozását javasolták - közölte Kolber István, aki arról is beszámolt, hogy a befektetők döntően tulajdonjogot szeretnének, s többségben voltak azok is, aki az ingatlan egészét hasznosítanák.

Kolber István a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által meghirdetett piacfelmérést sikeresnek és eredményesnek ítélte, és ennek alapján ősszel kiírják a hasznosításra a pályázatot. A remények szerint még ebben az évben ennek eredményét is kihirdetik - tette hozzá.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást