A kormány folytatja a gazdaság kifehérítését célzó programot

InfoRádió / MTI
2008. június 11. 19:09
A kormányfő szerint az adók és járulékok rendszerének reformjával, valamint a szociális támogatások átalakításával lehet ösztönözni a gazdasági növekedést. A Fidesz szerint a szocialista kormány saját túlélési stratégiáját próbálja kidolgozni, miközben az ország válsága egyre mélyül.

A kormányfő szerint az adók és járulékok rendszerének reformjával, valamint a szociális támogatások átalakításával lehet ösztönözni a gazdasági növekedést.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: emellett folytatni, és ha szükséges, módosítani kell a képzésben és a szakképzésben elindított programokat.

A miniszterelnök a kétnapos dobogókői kormánykonzultáción hangsúlyozta: a cél, hogy úgy növekedjen a gazdaság, hogy az ne veszélyeztesse a szociális biztonságot.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: az adó- és a járulékrendszer megújításának finanszírozásához folytatják a gazdaság kifehérítését célzó programot, szélesítik az adózók körét, és ragaszkodnak a takarékos költségvetési tervezéshez.

A Fidesz szerint a szocialista kormány saját túlélési stratégiáját próbálja kidolgozni, miközben az ország válsága egyre mélyül. Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője ismét az előrehozott választást nevezte a megoldásnak.