Fodor szerint egységes az SZDSZ-frakció

InfoRádió / MTI
2008. június 9. 13:38
Nem került szóba a frakcióvezető-váltás az SZDSZ frakcióülésén, a frakció egyetlen tisztségviselője sem ajánlotta fel lemondását. Fodor Gábor, a párt szombaton megválasztott új elnöke hangsúlyozta: nincs megosztottság a frakción belül.

A távirati iroda értesülése szerint nem került szóba a frakcióvezető-váltás az SZDSZ frakcióülésén. A frakció egyetlen tisztségviselője sem ajánlotta fel lemondását.

Fodor Gábor a párt szombaton megválasztott új elnöke azt mondta: megtartotta első ülését az ügyvivői testület, amelyen áttekintették a feladatokat, beszéltek az átadás-átvételről és ő megköszönte az előző elnök, Kóka János munkáját.

A liberális párt vezetője hangsúlyozta: nincs megosztottság a frakción belül. A volt elnök, Kóka János arról beszélt, hogy a frakcióban erős a támogatottsága, és ebből a pozícióból tudja leginkább segíteni az új pártvezetést.

Az SZDSZ rendkívüli tisztújító küldöttgyűlése szombaton választotta elnökké Fodor Gábort. A párt volt elnöke, Kóka János a szabad demokraták parlamenti frakciójának vezetője.