Sodródás vagy változás - rendkívüli küldöttgyűlést tart az SZDSZ

InfoRádió / MTI
2008. június 7. 11:41
A két elnökjelölt beszédével kezdődött meg az SZDSZ tisztújító küldöttgyűlése. Fodor Gábor a változás szükségességét hangsúlyozta, Kóka János pedig arról beszélt, hogy nem akar újabb koalíciót az MSZP-vel.

Sodródás vagy változás, ultimátumok vagy párbeszéd, nagyotmondás vagy hiteles, őszinte politizálás között kell választani. Én a változást, a hiteles, őszinte politizálást választom" - mondta Fodor Gábor az SZDSZ budaörsi rendkívüli küldöttgyűlésén.

Az elnökjelölt beszédében meggyőződésének adott hangot, hogy aki szerint az önállóság azon múlik, hogy koalícióban vagy ellenzékben vannak, az súlyosan téved. Szerinte az önállóság azon múlik, hogy kiszolgáltatott, zsarolható párt-e az SZDSZ vagy magabiztos, támogatottsággal rendelkező erős párt.

Ellenlábasa, Kóka János a koalícióról beszélt. " Akkor leszünk ott az Országgyűlésben és az Európai Parlamentben, ha megőrizzük függetlenségünket, ne akarjunk most újabb koalíciót" - jelentette ki a pártelnök, aki azt ígérte, tartalmi politikát folytató, független liberális párt lesz az SZDSZ.

Kóka János szerint a kisebbségi kormány sorsa az SZDSZ-en is múlik, jobb költségvetés készülhet ősszel, mint bármikor a koalíciós kormányzás alatt, az SZDSZ-nek van programja az adócsökkentésre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gál Ildikó tudósítása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást