Derű és boldogság a Pénzügyminisztériumban

InfoRádió / MTI
2008. június 6. 16:20
A Pénzügyminisztérium szerint a statisztikai adatok alapján tovább javul az egyensúly, miközben már élénkül a gazdaság; a tárca úgy véli: mindez összhangban van a kormányzati várakozásokkal.

A kabinet azzal számol, hogy az eredményes kiigazítással hosszú távon fenntartható egyensúlyi pályára áll a magyar gazdaság és gyorsul a növekedés.

A tárca szerint az egyensúlyjavulás leglátványosabb mértékben a külkereskedelemben következett be, de a bővülő export hátterében számottevő mértékben a növekvő ipari termelés áll. Ez utóbbi az első négy hónapban 8,1 százalékkal növekedett.

A legújabb, májusi államháztartási adatot kedden hozza nyilvánosságra a Pénzügyminisztérium. Az eddigi információk alapján az első négy hónapban az államháztartás helyzete jobb a prognózisnál, a féléves hiány kisebb lesz a vártnál, és az éves hiánycél teljesülése biztosítottnak látszik.

A tárca szerint a Magyarország iránti bizalom erősödését jelzi a legutóbbi 1,5 milliárd euró kötvény kibocsátás is, amelyet a befektetők jelentős mértékben túljegyeztek.