Támogatásra pályázhatnak a pólusvárosok

Infostart
2008. június 3. 17:14
Az Új Magyarország Fejlesztési terv keretében most kiírt pályázaton 9,1 milliárd forintra pályázhatnak a pólusvárosok, illetve a társpólus városok. Egy másik pályázatban a klaszterekbe tömörült vállalkozások indulhatnak a majdnem 6,5 milliárd forintnyi támogatásért. A részletekről Molnár Csaba, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára beszélt a kormányszóvivői tájékoztatón.

Körülbelül 15,5 milliárd forintra pályázhatnak az úgynevezett pólusvárosok - mondta Molnár Csaba, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára a kormányszóvivő tájékoztatóján. Az Új Magyarország Fejlesztési terv keretein belül két pályázat is megjelent május 30-án, amelyek a gazdaságfejlesztés szempontjából fontos regionális központokat, a pólusvárosokat erősítik.

Az államtitkár elmondta, a pólusvárosok kulturális infrastruktúra-fejlesztéseinek támogatására 9,1 milliárd forint pályázati pénzt szánnak.

Hozzátette, hogy a pályázó önkormányzatoknak 10 százalékos önrészt kell biztosítaniuk, 90 százalékot különböző uniós támogatásokból finanszíroznak.

Pályázatonként legfeljebb 1, 750 milliárd forintos támogatás nyerhető el, így az államtitkár szerint valamennyi pólusváros részesülhet a támogatásból.

A klaszterekbe tömörült vállalkozások majdnem 6,5 milliárd forintra pályázhatnak, melyből a klasztermenedzsment tevékenységet támogatja a kormány. Pályázatonként maximum 250 millió forintot nyerhetnek a vállalkozások és egyéb szervezetek. A pályázat a klasztertevékenységek költségeinek 80 százalékát támogatja.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást