A II. kerület vezetése megelégelte a Moszkva téri "kaotikus állapotokat"

Infostart
2008. június 3. 13:32
A fővárosban két hónapos fokozott ellenőrzési akciót indított a II. kerületi önkormányzat a Moszkva téren, hogy felszámolják a kaotikus állapotokat - közölte az InfoRádióval a helyhatóság városrendészeti csoportvezetője. Vajthó Gábor elmondta: az akció végén átadják a feladatot a területért felelős fővárosnak, hogy tartsa fenn a rendet.

Két hónapon át a városrendészek, polgárőrök és rendőrök számolják fel a kaotikus közterületi állapotokat a Moszkva téren és környékén - döntött a II. kerületi önkormányzat.

A városrész fideszes polgármestere bejelentette: annak ellenére próbálnak rendet tenni, hogy a terület tulajdonosa és kezelője a Fővárosi Önkormányzat, üzemeltetője a BKV és a közterület-fenntartó, a rendért pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság felel.

Láng Zsolt hangsúlyozta: azért indították az akciót, mert a felelősök semmit nem tesznek azért, hogy Budapest egyik legfrekventáltabb tere ne legyen tele hajléktalanokkal, zugárusokkal és emberkereskedőkkel.

A II. kerületi önkormányzat városrendészeti csoportvezetője az InfoRádióban elmondta: a fokozott ellenőrzésben helyi városrendészek, polgárőrök, valamint a helyhatóság által fizetett szabadidős rendőrök is részt vesznek; a munkában az I. és a XII. kerület is segít.

Vajthó Gábor hangsúlyozta: a kaotikus állapotokat fel tudják számolni a Moszkva téren, és vissza tudják állítani az élhető közterületet.

A csoportvezető elmondta: két hónap múlva felajánlják majd a területért felelősöknek, hogy próbálják meg megőrizni a megteremtett rendet a Moszkva téren.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást