A felelősök számonkérését javasolja az oktatási miniszternek az ÁSZ

Infostart
2008. június 3. 13:54
A felelősök számonkérését javasolja az oktatási és kulturális miniszternek az Állami Számvevőszék az előírásoktól eltérő módon számított egyházi kiegészítő támogatás miatt. A szervezet a 2004-2005-ös, illetve a 2006-2007-es tanévet vizsgálta; az eredményeket most tették közzé.

A számvevőszék megállapította, hogy a 2005-2006-ban az egyházak számára megállapított közoktatási kiegészítő támogatás összege nem felelt meg a törvényi előírásoknak és a vonatkozó kormányrendeletnek; ez csaknem 2,7 milliárd forint elmaradt állami támogatást jelent.

A vizsgálat összegzésében szerepel az is, hogy a kérdésben véleménykülönbség van az ÁSZ és a kormányzat álláspontja között.

A számvevőszék jelentésében hangsúlyozza: az egyházi közoktatási intézményekben a vizsgált tanévekben értékközpontú eredményes nevelési-oktatási munka folyt, amit a kiemelkedően jó tanulmányi átlag, az országos versenyeken elért helyezések, a sikeres érettségi- és nyelvvizsgát tevők, valamint a felsőoktatásban továbbtanulók száma is bizonyít.