A köztársasági elnök bírósági vezetőkkel egyeztetett

InfoRádió / MTI
2008. június 2. 11:18
Sólyom László a Legfelsőbb Bíróság, valamint az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökhelyetteseivel egyeztetett. A köztársasági elnök azért kezdeményezte a találkozót Kaposvári Bertalannal és Fazekas Sándorral, hogy Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke mandátumának június végi lejárta után is biztosítható legyen a bíróságok zavartalan működése.

A Legfelsőbb Bíróság, valamint az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökhelyetteseivel egyeztetett a köztársasági elnök.

Sólyom László azért kezdeményezte a találkozót Kaposvári Bertalannal és Fazekas Sándorral, hogy Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke mandátumának június végi lejárta után is biztosítható legyen a bíróságok zavartalan működése.

A megbeszélésre meghívást kapott Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács leköszönő elnöke is.

Az Országgyűlés május 27-én nem választotta meg az államfő jelöltjét, Baka Andrást az Legfelsőbb Bíróság elnöki posztra. Sólyom László akkor megismételte: nem lát okot arra, hogy változtasson eddigi jelölési gyakorlatán és továbbra sem egyeztet előzetesen a parlamenti pártokkal a jelöltekről.