Navracsics: Orbán valójában nyugdíjemelésről beszélt

InfoRádió / MTI
2008. május 28. 22:15
Navracsics Tibor szerint átmeneti hangulat jellemzi most Magyarországot. A Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott: egyelőre nem lehet tudni, hogy az SZDSZ visszatér-e a koalícióba, valamint azt sem, hogy megszavazza-e decemberben az Országgyűlés a jövő évi költségvetést.

A Fidesz frakcióvezetője szerint egyfajta átmeneti hangulat jellemzi Magyarországot a jelenlegi belpolitikai helyzetben. Navracsics Tibor Várpalotán úgy fogalmazott: egyelőre nem lehet tudni, hogy az SZDSZ visszatér-e a koalícióba, valamint azt sem, hogy megszavazza-e decemberben az Országgyűlés a jövő évi költségvetést.

Az ellenzéki politikus elképzelhetőnek nevezett egy hosszabb távú válságot, de azt sem zárta ki, hogy már nyáron válaszok születnek a most még nyitott kérdésekre.

Mint mondta, az Országgyűlésben fordulatot és látványos eredményt akkor tudnának elérni, ha az SZDSZ igazi ellenzéki párttá válna.

Kitért arra, hogy a szocialisták Orbán Viktor "baráti társaságban elhangzott beszélgetését kiforgatva, újabb gyűlöletkampányt próbálnak indítani".

Navracsics Tibor szerint Orbán Viktor azt mondta, hogy be kell fagyasztani a nyugdíjak reálértékét, Lendvai Ildikó viszont már azt állítja, hogy "Orbán Viktor be akarja fagyasztani a nyugdíjakat".

A nyugdíjak reálértéken való befagyasztása a jelen helyzetben egészen pontosan nyugdíjemelést jelent - közölte.

A frakcióvezető, a 4-es metró építésére utalva, azt hangsúlyozta: a költsége már körülbelül 300 milliárd forint pluszban van ahhoz képest, amikor elindult. Hol van ez a pénz, mit tudunk róla, nem kellene ezt megvizsgálni? - vetette fel. Erre "ők azt mondják", hogy Orbán Viktor le akar állítani minden beruházást - tette hozzá a frakcióvezető.

A szocialistákat "a gyűlölet tartja össze, minket a polgári Magyarországba vetett hit" - mondta Navracsics.

Gyurcsány Ferenc kudarca azt jelenti a szocialisták számára is, hogy "előbb vagy utóbb szembe kell nézniük a valósággal, el kell számolniuk a választópolgároknak azzal, hogy hogyan sáfárkodtak a szavazók bizalmával" - hangoztatta a Fidesz frakcióvezetője.