A bírósági végrehajtásról szóló törvényjavaslat vitája is napirenden

InfoRádió / MTI
2008. május 27. 08:00
A mozgóképről szóló törvény módosításáról is vitáznak ma a képviselők az Országgyűlésben. A jogszabályt az uniós szabályoknak megfelelően alakítják át, hogy az állami támogatások bizonyíthatóan kulturális célokat szolgáljanak. Napirenden lesz a Nemzeti Tehetség Program, a bírósági végrehajtásról szóló törvényjavaslat, és a személyi jövedelemadó meghatározott részének felhasználásáról szóló törvény módosítása is.

A többi között a mozgóképről szóló törvény módosításáról vitáznak ma a képviselők az Országgyűlésben. A jogszabályt az uniós szabályoknak megfelelően alakítják át, hogy az állami támogatások bizonyíthatóan kulturális célokat szolgáljanak.

A parlamentben emellett megvitatják a Nemzeti Tehetség Programról szóló országgyűlési határozati javaslatot is. Az indítvány értelmében a kiszámítható állami szerepvállalás és a források hatékonyabb felhasználása érdekében Nemzeti Tehetség Alapot kell létrehozni.

Részletesen megvitatják a bírósági végrehajtásról szóló törvényjavaslatot, amely alapján jelentősen rövidülhet a peres és nemperes eljárások ügyintézésének határideje.

Szó lesz a személyi jövedelemadó meghatározott részének felhasználásáról szóló törvény módosításáról is. Az MDF-es képviselők kezdeményezése értelmében az adózók postán kapnának visszajelzést arról, hogy valóban megérkezett-e az általuk felajánlott összeg.