Szélhámosok bírságolnak

Infostart
2008. május 26. 16:38
Szélhámosok bírságolnak meg boltokat, vendéglőket és gyógyszertárakat a Dél-Alföldön - tudta meg az InfoRádió a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság regionális igazgatójától. Horváth Zsuzsanna elmondta: a csalók fogyasztóvédelmi ellenőröknek adják ki magukat, és pénzbüntetést szednek be, ha egy kereskedő vagy patikus nem visel névtáblát a munkaruházatán.

Magukat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőreinek kiadva járják a boltokat, vendéglőket és patikákat ismeretlenek, akik azt vizsgálják, hogy az alkalmazottak munkaruhájukon viselnek-e névtáblát, ha pedig hiányosságot tapasztalnak, helyszíni bírságot szabnak ki - mondta az InfoRádiónak a szervezet Dél-alföldi Regionális Felügyelőségének igazgatója.

A kitűző használatára nincs szabály, ezért ezt nem is ellenőrzi a fogyasztóvédelmi hatóság - hangsúlyozta Horváth Zsuzsanna arra kérve az érintetteket, értesítsék a hatóságokat, ha hozzájuk is betér valaki ilyen ügyben vizsgálatot tartani.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Dél-alföldi Regionális Felügyelőségének igazgatója közölte: a szélhámosok nem mutatnak fel igazolványt, csupán úgy mutatkoznak be mint a szervezet munkatársai. Horváth Zsuzsanna megjegyezte: a szervezet munkatársai mindig, az ellenőrzés megkezdése előtt, megbízólevéllel igazolják magukat.

A fogyasztóvédelmi hatóság egyelőre nem tett feljelentést az ügyben: az ott dolgozók csak hallomásból tudnak az álellenőrök akcióiról, emellett egyre többen érdeklődnek náluk arról, hogy valóban tartanak-e ilyen vizsgálatot. Horváth Zsuzsanna közölte: megkezdték az ügy felderítését.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást