Nem fogadta el az Országgyűlés Veres János és Kiss Péter válaszát

InfoRádió / MTI
2008. május 26. 15:02
Az Országgyűlés többsége hétfőn leszavazta Veres János pénzügy- és Kiss Péter kancelláriaminiszter egy-egy interpellációra adott válaszát; a kisebbségi kormányzás kezdete, május 1. óta ez volt az első alkalom, hogy nem fogadtak egy miniszteri választ a parlamentben.

A KDNP-s Medgyasszay László azt kérdezte Veres Jánostól, hogy a kormánynak mi a szándéka a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft.-vel. Az interpellációra adott miniszteri választ 181 igen és 184 nem mellett utasították el a képviselők.

Nemmel szavaztak az SZDSZ-, a Fidesz-, a KDNP- és az MDF-frakció tagjai, valamint a két Fideszből kilépett független képviselő. Igennel voksoltak a szocialisták, valamint Gyenesei István önkormányzati miniszter, aki független képviselő.

Ugyanez később megismétlődött, amikor a képviselők Kiss Péter kancelláriaminiszter interpellációra adott válaszát nem fogadták el.

A Miniszterelnöki Hivatalt vezető minisztert a fideszes Demeter Ervin és Balsai István interpellálta, Keller László felelősségét firtatva a sajtóban megjelent megfigyelési ügy kapcsán.

A választ 183 igen és 184 nem mellett szavazták le. Ez volt a második alkalom a kisebbségi kormányzás kezdete, május 1. óta, hogy a szocialisták nem tudták biztosítani a többséget. Nemmel szavaztak az SZDSZ-, a Fidesz-, a KDNP- és az MDF-frakció tagjai, valamint a két Fideszből kilépett független képviselő. Igennel voksoltak a szocialisták, valamint Gyenesei István önkormányzati miniszter, aki független képviselő.