Megszüntetnék az önerő nélküli autóvásárlást

Infostart
2008. május 23. 20:38
A Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesületének főtitkára szerint a bankoknak fel kellene hagyniuk azzal, hogy önerő megkövetelése nélkül finanszíroznak autóvásárlásokat, ezzel ugyanis nemcsak a visszaélések, hanem a nem fizető adósok száma is csökenne.

Hóbor Zsolt az egyesület által szervezett konferencia után az InfoRádióban elmondta: a bankok jelenleg olyan kedvező feltételeket állapítanak meg a hitel folyósítására, hogy a gépkocsi vásárlója kapva kap az alkalmon, és olyan szerződést ír alá, amelyet később nem tud betartani, finanszírozni.

Több bank képviselője is javasolta a minimális önerő megkövetelését, mert az ezt nélkülöző vásárlások generálják a későbbi likviditási problémákat, amelyek visszaélésekhez vezetnek - fejtette ki a civil szervezet főtitkára, hozzátéve: pénzügyi szakemberek szerint a jelenlegi gyakorlat felülvizsgálata a megoldás egyik eleme lehet.

Hóbor Zsolt szerint át kell tekinteni az általános szerződési feltételeket, valamint a munkatársak képzését, főként azokét, akik az ügyfelek likviditását szolgálják.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást