Egyelőre nem menesztik a Fővárosi Vízművek vezérigazgatóját

Infostart
2008. május 20. 16:17
Egyelőre nem fogadta el a Fővárosi Vízművek igazgatóságának határozatát a cég felügyelő bizottsága arról, hogy menesszék a társaság vezérigazgatóját, Haranghy Csabát. Dancs Gábor, a felügyelő bizottság elnöke azt mondta az InfoRádiónak, hogy az elutasításnak az volt a fő oka, hogy az igazgatóság külföldi tagjai nem nevezték még meg az utódot.

A Fővárosi Vízművek felügyelő bizottsága nem fogadta el a társaság igazgatóságába a külföldi résztulajdonos által delegált tagok javaslatára hozott határozatot Haranghy Csaba vezérigazgató menesztésére és új vezérigazgató választására - mondta az InfoRádiónak Dancs Gábor.

A felügyelő bizottság elnöke kiemelte, hogy a testület sem formailag, sem tartalmilag nem tartja az igazgatóság javaslatát a közgyűlés elé terjeszthetőnek. Az elutasításnak az volt a fő oka, hogy az igazgatóság külföldi tagjai nem nevezték még meg az utódot - tette hozzá.

Dancs Gábor közölte, hogy a felügyelő bizottsági tagok közül többen kiálltak a vezérigazgató mellett, míg a munkavállalók levélben biztosították támogatásukról Haranghy Csabát.

A fővárossal kötött megállapodás értelmében a befektetőknek van joguk jelölni a cég vezérigazgatóját, és most úgy tűnik, a korábban általuk jelölt vezérigazgatóval nem akarnak együtt dolgozni a továbbiakban, de ennek oka nem ismert - mondta a felügyelő bizottság elnöke.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást