A Fidesz készül a küszöbön álló változásokra

InfoRádió / MTI
2008. május 20. 20:35
Orbán Viktor szerint Magyarországon a változás a küszöbön áll, amire a Fidesznek fel kell készülnie; A pártelnök ezt a Fidesz választási felkészülésről szóló tanácskozása előtt mondta a Polgárok Házában. Az MSZP úgy véli a Fidesz azért szorgalmazza az előrehozott választást, mert milliárdos adóssága van, ezért minél hamarabb szeretné a kormányváltást.

A távirati iroda beszámolója szerint Orbán Viktor a Polgárok Házában újságírói kérdésre úgy fogalmazott, ha valaki szétnéz az országban, akkor láthatja, hogy a dolgok nem mehetnek így tovább Magyarországon. A változás a küszöbön van, fel kell rá készülnünk. Felelős politikai erő vagyunk. Egy, a választópolgárok bizalmát élvező felelős erőnek az a kötelessége, hogy készen álljon a változásra.

A pártelnök a Fidesz tanácskozásának kezdete előtt közölte: a Fidesznek keddtől, vagy szerda reggeltől meg kell kezdenie a választásokra való felkészülést. A tanácskozáson egyébként áttekintettékk a kisebbségi kormányzásból adódó feladatokat és a következő országgyűlési választásokra való felkészüléssel kapcsolatos teendőket.

Az eseményen részt vettek a Fidesz-KDNP frakciószövetség tagjai, a Fidesz választókerületi elnökei, a Fidesz elnökség tagjai, vezető politikusai, valamint a párt polgármesterei.

Nyakó István, az MSZP szóvivője a távirati irodának úgy reagált: adósságcsapdában van a Fidesz, közel kétmilliárd forint a tartozása, megfogalmazása szerint ezért minél hamarabb szeretne a húsosfazék közelébe kerülni.

A politikus hangsúlyozta: eközben a kormány és az MSZP az ország jelenével és jövőjével foglalkozik, és azon gondolkozik, hogyan lehetne elkerülni az energiaár-robbanás lakosságot sújtó terheit.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gál Ildikó összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást