"A Fidesz a mai helyzetben a következő választásokra készül"

Infostart
2008. május 20. 16:08
A Fidesz kedden tanácskozást tart a Polgárok Házában, ahol nemcsak a választókerületek elnökei és a polgármesterek vesznek részt, hanem a parlamenti frakció képviselői is. Varga Mihály, a párt alelnöke az InfoRádiónak elmondta: a kormányzati munkára való felkészülés mellett egy európai uniós stratégia kidolgozását is elkezdik.

A Fidesz a mai helyzetben a következő választásokra készül, ennek egyik megbeszélése lesz a keddi tanácskozás - mondta az InfoRádiónak Varga Mihály, a párt alelnöke, aki hozzátette: ebben nincs semmi szokatlan, mert a Fidesz nagyjából minden negyedévben tart egy megbeszélést a választókerületi elnökökkel.

A mostani együttes ülés annyiban lesz más - magyarázta a politikus -, hogy a párt parlamenti frakciójának tagjai is hivatalosak az eseményre. Varga Mihály szerint erre azért van szükség, mert kisebbségi kormányzás kezdődött Magyarországon, így nemcsak a választókerületek elnökeinek, hanem az országgyűlési frakciónak is vannak feladatai.

A legnagyobb ellenzéki párt alelnöke elmondta azt is: a Fidesz a kormányzati felkészüléssel párhuzamosan a jövőre esedékes Európai Parlamenti választásokra egy uniós programot készül kidolgozni, aminek vezetésével Martonyi Jánost, az Orbán-kormány külügyminiszterét bízták meg.

Egykulcsos helyett családi adózás

A politikus az egykulcsos adó kapcsán közölte: bár kétségkívül egyszerűbb és átláthatóbb a korábbi rendszereknél, az alacsonyabb jövedelműek számára hátrányos, a magas jövedelműeknek viszont kedvező helyzetet teremtene a bevezetése.

A Fidesz nem feltétlenül áll az egykulcsos adó pártján, inkább a családi adózást szorgalmazza - hangsúlyozta Varga Mihály.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást