Átrendezte a fővárosi piacot a honvédségi helikopter

Infostart
2008. május 17. 14:30
Több járókelőt és árust ledöntött a lábáról a fővárosi Petőfi Csarnok melletti Bolhapiacon egy honvédségi helikopter, amely átrepült a terület felett. Egy ember könnyebben megsérült, és anyagi károk is keletkeztek - mondta el az InfoRádiónak a használtcikk piac szervezője.

Papp Péter közölte: a honvédségi helikopter kis időre megállt a Petőfi Csarnok felett, és a jármű rotorja által keltett légáram több embert ledöntött a lábáról, és felborított több asztalt.

Egy ember könnyebb fejsérülést szenvedett, és anyagi károk is keletkeztek, egyebek mellett porcelántárgyak törtek össze.

A Bolhapiac szervezője szólt arról is, hogy jelenleg még tart a károk összesítése, a "számlát" a honvédség által megjelölt szervezetnek nyújtják majd be. Szavai szerint a honvédségi rendezvény szervezői elnézést kértek.

Papp Péter megjegyezte, hogy noha minden évben megtartják a Magyar Honvédelem napját a Városligetben - amelynek rendszeres résztvevői a helikopterek -, korábban nem fordult elő hasonló eset, szerinte a légi jármű most szokatlan megközelítési útvonalat választott.

A Magyar Honvédség vasárnap rendezi meg a Városligetben a Magyar Honvédelem Napját, amelyen a technikai bemutatók mellett egész napos kulturális és gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket. A honvédség idén 160 éves.