Visszaélések kapcsán merült fel Gyenesei István neve

Infostart
2008. május 16. 06:12
A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke szerint Gyenesei István elnöksége alatt visszaélések történtek Somogyban. Gelencsér Attila az InfoRádiónak azt mondta: jelenleg öt ilyen ügyben folyik nyomozás. A kijelölt önkormányzati miniszter az InfoRádióban rágalomnak és hazugságnak nevezte a vádakat.

Visszaélések történtek Somogyban Gyenesei István elnöksége alatt - mondta szakértői véleményekre, belső és külső ellenőrzések eredményeire hivatkozva a megyei közgyűlés fideszes elnöke, hozzátéve: jelenleg öt ilyen ügyben folyik nyomozás.

Gelencsér Attila közölte: legutóbb a Somogyi Média Kft.-nél történt visszaélések ügyében - számviteli vétség gyanúja miatt - kezdett eljárást a Vám- és Pénzügyőrség nyomozóhivatala.

A megyei elnök hozzátette: nem az ő dolga megítélni, helytálló-e, hogy egyes lapok köztörvényes bűncselekményekként minősítik azokat az eseteket, amelyek kapcsán felmerült a kijelölt önkormányzati miniszter neve.

Gelencsér István az öt ügy között említette a Segesd és Kutas között található Hertelendy-kastélyét. Az épületig vezető út 80 millió forintért készült el, hivatalosan a Kozmapusztán élő embereket segíti, ott azonban csak egyetlen állandó lakos van, a kastély ügyvezetője pedig ifjabb Gyenesei István - magyarázta a megyei elnök.

Gyenesei István kijelölt önkormányzati miniszter a vádakra reagálva azt mondta: nem foglalkozik a rágalmakkal, és a vizsgálatok lezárása után kiderül majd, hogy fideszes utódja nem mondott igazat. Gyenesei István az InfoRádiónak azt mondta, minden olyan lépést, amit a nyomozóhatóság vizsgál, a megyei közgyűlés jogi osztálya készített elő annak idején.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gyenesei István
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást