Patthelyzet az újbudai önkormányzatban

Infostart
2008. május 15. 07:51
Patthelyzet alakult ki a főváros XI. kerületének képviselőtestületében: a legutóbbi két ülésen is szavazategyenlőség gátolta a munkát, azaz nem tudott határozatot hozni a testület. A Fidesz felvetette, hogy a testület oszlassa fel magát, Molnár Gyula szocialista polgármester azonban ezt a legutolsó megoldásként tudja elképzelni - hangzott el az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az újbudai kerületi képviselőtestület utolsó két ülésén a határozati javaslatok támogatói és ellenzői egyaránt 19-19 szavazatot tudtak összegyűjteni, a testület így döntésképtelen volt.

Felvetődött, hogy az ellenzék ezek után azt kezdeményezi, hogy a képviselőtestület oszlassa fel magát, Kupper András, a Fidesz helyi frakcióvezetője azonban azt mondta: adnak még időt Molnár Gyula szocialista polgármesternek arra, hogy többséget teremtsen döntéseinek.

A polgármester szerint a feloszlatás ötlete csak olyan valakiben merülhetett fel, akinek megtetszett a polgármesteri szék. Mint mondta, ez csak a legvégső megoldás lehet.

Egy biztos, hogy a szavazategyenlőségnél sem az önfeloszlatás, sem egyéb döntéshozatal nem valósítható meg.

Hanganyag: Mong Attila


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást