Az élet Zuschlag után: "Mi tisztességesek vagyunk"

Infostart
2008. május 15. 16:05
A hétvégén megszűnik Fiatal Baloldal (FIB), a Magyar Szocialista Párt ifjúsági szervezete, hogy új szervezeti keretek között működjön tovább. Varga László, a szervezet elnöke vállalhatatlannak tartja Zuschlag János egykori FIB-vezető ügyét, amely sokat ártott a baloldali fiataloknak.

A Fiatal Baloldal elnöke a szervezet megszűnéséről azt mondta: nem kimúlásról van szó, de új jogi, politikai és szervezeti keretek kellenek ahhoz, hogy integrálni tudjanak sok ezer baloldali fiatalt; ezeket a feltételeket a hétvégi kongresszus alakíthatja ki.

Kérdésre válaszolva Varga László úgy fogalmazott: az átalakulásnak nem elsődlegesen van köze Zuschlag Jánoshoz, a hozzá köthető, teljesen vállalhatatlan ügy azonban valóban nagy károkat okozott a baloldali fiataloknak.

Zuschlag János volt szocialista országgyűlési képviselő és 15 társa ellen az ügyészség szerdán emelt vádat különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás miatt. Az eljárás azért indult, mert szabálytalanul használták fel a pályázatokon nyert pénzeket.

"Hadd mondjam el nagyon határozottan, hogy mi tisztességesek vagyunk" - hangsúlyozta Varga László, hozzátéve: a Fiatal Baloldalnak majd ötezer tagja van, akik tisztességesen részt vesznek a helyi és az országos közéletben.

A megszűnő szervezet vezetője kifejtette: a hétvégén létrehozandó baloldali ifjúsági mozgalomba várják a helyi és megyei önkormányzatokban politizáló fiatalokat, a háttérben dolgozó szakpolitikusokat, de az egyszerűen közösséget kereső ifjúságot is.

Az új formáció Magyar Szocialista Párt társult ifjúsági szervezete kíván lenni, azt szeretnénk, ha ez lenne az egyetlen baloldali ifjúsági szervezet - tette hozzá.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást