A BKV szakszervezetei nem törekednek a sztrájkra

Infostart
2008. május 15. 14:47
Újabb megállapodás-tervezetet nyújtottak át a BKV szakszervezetei a cég vezetésének, amelyben egyebek között azt követelik, hogy ne adjon bérbe több járatot a társaság. A sztrájkbizottság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: visszautasítják azokat a vádakat, miszerint szándékosan akarnak sztrájkolni május 27-én a BKV dolgozói.

Nem a sztrájk megtartására törekszünk - mondta az InfoRádiónak Nemes Gábor, aki hozzátette: visszautasítják azokat az újsághirdetéseket, amelyek arra utaltak, hogy a BKV szakszervezetei szándékosan akarnak sztrájkolni május 27-én.

A sztrájkbizottság egyik szóvivője elmondta, hogy a BKV vezetőségének egy újabb megállapodás-tervezetet nyújtottak be, ami az eddig megfogalmazott követeléseket és kiegészítő javaslatokat is tartalmazza. Utóbbiak közé tartozik például az, hogy az alvállalkozások száma ne növekedjen, valamint a jelenleg érvényben lévő, de az év végén lejáró kollektív szerződést meghosszabbítsák.

Itt a lehetőség, hogy a munkáltató érdemben lépjen a javaslatainkra - mondta a szóvivő, hozzátéve: a két héttel ezelőtt a kormánynak és a Fővárosi Önkormányzatnak benyújtott javaslatcsomag valóban tartalmaz olyan elemeket, amelyekhez kormányzati vagy önkormányzati döntés is szükséges, így azokról nem tudnak megállapodni május 27-ig. Nemes Gábor azonban úgy véli, hogy érdemi garanciákat így is kaphatnak a cég vezetőitől, de az nyitott kérdés, hogy milyen formában.

A sztrájkot úgy lehet elkerülni, ha a javaslatcsomagban és a megállapodásban is előrelépés történik - hangsúlyozta a sztrájkbizottság szóvivője.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást