Nemzetközi pályázat a BKV vezérigazgatói posztjára

InfoRádió / MTI
2008. május 14. 11:49
Nemzetközi pályázat ír ki a Főpolgármesteri Kabinet a BKV vezérigazgatói posztjára - közölte a Városháza kommunikációs igazgatója. A pályázatokat június 30-áig lehet beadni, az új vezérigazgató augusztus 1-jétől 5 évig irányíthatja a közlekedési vállalatot.

Nemzetközi pályázat kiírását támogatta a BKV vezérigazgatói posztjára a Főpolgármesteri Kabinet - közölte a Városháza kommunikációs igazgatója.

Nyáry Krisztián elmondta: a pályázatokat június 30-áig lehet beadni. Hozzátette: az új vezérigazgató augusztus 1-jétől 5 évig irányíthatja a közlekedési vállalatot. Hangsúlyozta: a jelentkezoktől egyebek mellett műszaki vagy gazdasági egyetemi végzettséget, vállalatirányítási tapasztalatot, elsőszámú vezetői gyakorlatot, több éves államigazgatási és közszolgáltatói szektorban szerzett vezetői tapasztalatot, stratégiai látásmódot, valamint tárgyalási szintu angol vagy német nyelvtudást várnak el.

Antal Attila, a cég korábbi vezérigazgatója, - akit pályázat nélkül neveztek ki 2007 elején - saját kérésére, egészségügyi okok miatt, április 15-ével távozott posztjáról. A céget megbízott vezérigazgatóként - több mint két hónapja - Balogh Zsolt irányítja.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Tenczer Gábor összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást