Teljeskörű tisztújítást szorgalmaznak az MSZP-frakcióban

Infostart
2008. május 13. 18:45
Teljeskörű tisztújítást szorgalmaz az MSZP-ben több képviselő, mondván, az új helyzetben új arcokra van szükség. Szanyi Tibor egy új működési modell kiépítésén dolgozik, ha pedig a képviselőcsoport úgy dönt, eszerint működjön tovább a frakció, elvállalná akár a frakcióvezetést is. Lendvai Ildikó jelenlegi vezető szerint mindettől függetlenül nem rendült meg benne a frakció bizalma.

Új működési modell bevezetését szorgalmazza több szocialista képviselő az MSZP frakción belül. Szanyi Tibor az InfoRádiónak kifejtette, a kisebbségi kormányzás új helyzet elé állítja a szocialista képviselőcsoportot.

Szanyi Tibor szerint kétszer annyi munka várható a frakcióban, következésképpen legalább kétszerannyi szereplőre is van szükség. Látni kell, hogy eddig a képviselőknek csak egy töredéke vitte a szakmai munkát a frakcióban - mondta Szanyi. Most az a cél, hogy sokkal több embert vonjanak be a munkába, ezáltal sokkal kiérleltebb törvényjavaslatokkal lehet operálni a parlamenti szakaszban.

Szanyi Tibor szerint az új politikához új emberek is kellenek, ezért, ha a frakció az új működési modell mellett dönt, adott esetben elindul akár a frakcióvezetői posztért is a következő tisztújításon.

Ezt az eredeti tervek szerint ebben a hónapban kellett volna megtartani, a múlt heti viharosra sikerült ülésen azonban az MSZP frakció úgy döntött, csak júniusban választják meg az új vezetést.

Bár a szocialisták - sajtóhírek szerint - az SZDSZ tisztújítását akarják megvárni, Lendvai Ildikó azt mondta, nem lát összefüggést a két esemény között. A frakcióvezető az InfoRádió kérdésére azt mondta, nem rendült meg irányában a bizalom.

Lendvai Ildikó várja a választást, és a választás természetes velejárójának tartja a versenyt. Ezzel összefüggésben Szanyi Tibor azt mondta, ha a képviselők úgy döntenek, hogy változtatni kell a működésen, akkor is számítanak Lendvai Ildikó munkájára, hiszen a régi rendszerre épül majd az új.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást