Nagy a kereslet a munkanélküliség-biztosítás iránt

Infostart
2008. május 13. 13:41
Ilyen biztosítás nincs, és nem is lesz - mondta a közelmúltban az egyik hazai biztosító társaság szakértője a piacon aztán mégis megjelent munkanélküliség-biztosításról. Az új konstrukcióról a biztosítas.hu ügyvezetője tájékoztatta az InfoRádiót.

Több európai országban már köthetnek munkanélküliség-biztosítást a bérből és fizetésből élő, 22 és 55 év közötti munkavállalók, akik attól tartanak, hogy nem tudnák eltartani önmagukat vagy családjukat, ha állás nélkül maradnának vagy táppénzre kényszerülnének - mondta az InfoRádiónak a bizosítas.hu ügyvezetője.

Az átlagos munkanélküliségi időtartam ma Magyarországon átlagosan egy év - közölte Rácz István, hozzátéve: jól mutatja az emberek pesszimizmusát, hogy már most igen nagy a kereslet e biztosítási típus iránt.

A biztosítas.hu ügyvezetője elmondta: az alkuszcég feladata, hogy olyan termékeket ajánljanak ügyfeleiknek, amelyekre szükségük van. Ennek alapján keresték meg ezt biztosítási típust, és találtak egy olyan társaságot, amelynek ez lesz az első terméke a piacon - tette hozzá Rácz István.

Hanganyag: Sánta András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást