Az ingatlanpiacot nem érdekli a 4-es metró építése

Infostart
2008. május 13. 13:01
Bár a nagyberuházások rendszerint befolyásolják az általuk érintett környékek ingatlanárait, az épülő 4-es metró vonala mentén egyelőre változatlanok a lakásárak - derül ki a Duna House elemzéséből.

Az ingatlanpiac szinte tudomást sem vesz a 4-es metró sokáig húzódó beruházásáról: az árak mozdulatlanok, és a jövőben is csak maximum 2-5 százalékos elmozdulás várható, az is csak a budai oldalon - mondta az InfoRádiónak a Duna House elemzési vezetője.

Murányi Ákos hozzátette: lehetséges, hogy a kormányzati negyed ingatlanpiaci fiaskója is lehűti a várakozásokat, bár az a lufi gyorsan kipukkadt, míg a metróprojekt immár lassan tízéves. Vannak ugyan olyan hirdetők, akik a 4-es metró közelségével próbálják vonzóvá tenni ingatlanjukat, mind a hazai, mind a külföldi érdeklődés nagyon minimális - jegyezte meg az elemző.

A szakértő szerint a 4-es metró vonalán a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti szakasz az egyetlen, ahol érdemes ingatlant vásárolni, hiszen itt sok diák bérel lakást. A pesti oldalon azért nem jellemző a befektetési célú ingatlanvásárlás, mert ott majdnem mindenhol van a közelben egy másik metróállomás - magyarázta Murányi Ákos.

A Duna House elemzési vezetője úgy véli: a keresletváltozás attól is függ, hogyan néznek majd ki a 4-es metró állomásai és hogyan rendezik a környéküket. Ez a VIII. kerületben és a kelenföldi végállomás környékén emelheti kissé az ingatlanárakat - fűzte hozzá a szakértő.

Hanganyag: Sánta András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást