Navracsics: A hárommillió szegény országa

InfoRádió / MTI
2008. május 10. 13:17
A Fidesz frakcióvezetője szerint Magyarországon jelenleg egyszerre van megélhetési, politikai és gazdasági válság.

Navracsics Tibor Veszprémben, a Fidelitas Országos Választmánya ülésén azt mondta: csaknem hárommillió ember a szegénységi küszöb alatt él, további másfél millió pedig küzd a lecsúszás ellen.

A politikus úgy vélte: az MSZP kisebbségi kormányzásban nem képes a gazdasági növekedést elősegítő lépésekre, a kabinet eddig is csak rontotta az ország esélyeit a térségben.

A frakcióvezető megjegyezte, hogy a kormányzati célkitűzések helyett Gyurcsány Ferenc bukásának időpontjáról szól a közbeszéd, holott a nemzet jövője szempontjából az előbbi lenne sokkal fontosabb.

Piacot mindenhova

Valamennyi településen heti rendszerességel működő piac létrehozását szorgalmazza Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: olyan helypénz- és adómentes piacokra lenne szükség, ahol a helyi lakosok megvásárolhatják az őstermelők és kistermelők áruit.

Mint mondta: a piacokat főként a kisvárosokban és a kistelepüléseken hiányolja, ahol a rendszerváltozás után szorult vissza ez az árusítási forma. Selmeczi Gabriella polgármesterekkel és önkormányzati képviselőkkel szeretne egyeztetni az ügyben.

Az MSZP válasza

Az MSZP konkrét javaslatokat vár a Fidesztől. Varga László, a Fiatal Baloldal elnöke úgy reagált: az ellenzéki párt csak a régi jelszavait ismételgeti, és nem hajlandó valódi programvitára.

Mint mondta: a szocialisták az emberek gondjainak megoldásán dolgoznak, és azt várják a Fidesztől, hogy ismertesse véleményét a kormány Munka, Tudás, Tulajdon nevű programjáról.