Mikola: Az összefogás és a Fidesz aratott sikert

InfoRádió / MTI
2008. május 10. 12:01
A társadalmi összefogás, valamint a Fidesz és a KDNP sikerének tartja az egészségbiztosítási törvény tervezett visszavonását az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke.

Mikola István hangsúlyozta: a két ellenzéki pártnak sikerült megvédenie a társadalombiztosítást; a március 9-ei népszavazás eredményeként törölték el a vizítdíjat és a kórházi napidíjat, emellett a kormány rákényszerült az egészségügyből korábban elvont bevételek pótlására.

Az MSZP szóvivője félrevezetőnek tartja Mikola István érvelését, hiszen szerinte a szocialisták az elmúlt években ugyanazt azt az álláspontot képviselték, és nem kényszerültek kompromisszumra. Nyakó István példaként említette, hogy nem akartak több-biztosítós rendszert.

Székely Tamás egészségügyi miniszter pénteken arról beszélt: várhatóan még a parlament tavaszi ülésszakán visszavonják az egészségbiztosítási törvényt, az új jogszabály őszre készülhet el.

A tárca vezetője megismételte: az új egészségbiztosítási koncepció tervezetét a jövő héten terjeszti a kormány elé, és őszig valamennyi szakmai szervezettel egyeztetni szeretne.