Orbán Viktor is előrehozott választásokat szorgalmaz

InfoRádió / MTI
2008. május 9. 13:24
Orbán Viktor is az előrehozott választásokat szorgalmazza. A kormánykoalíció felbomlása óta számos elemző beszélt erről, de Fodor Gábor is úgy fogalmazott, hogy "tisztességesebb megoldás lenne egy előrehozott választás". Orbán Viktor az Európai Parlament magyar Néppárti delegációjának rendezvényén, az Európa Nap alkalmából szólalt fel. Európa méltatása mellett beszélt arról is, hogy Magyarország a kudarc útján halad.

Előrehozott választásokat sürgetett az Európai Néppárt alelnöke Orbán Viktor azért, hogy az ország a válságból kitörjön. A politikus erről az Európai Parlament magyar Néppárti delegációjának rendezvényén, az Európa Nap alkalmából beszélt. A politikus Európa méltatása mellett szólt arról is, hogy Magyarország a kudarc útján halad.

Magyarországon új egyezségre van szükség, ami a biztonságra, egymás tiszteletére és a felelősségvállalásra, illetve a demokráciára és a piacgazdaságra épül, ehhez előrehozott választást kell tartani. Ezt szintén Orbán Viktor mondta pénteken Budapesten, a Szabad Európa Vitanapok Városi közlekedés című rendezvényén.

A Fidesz elnöke a tanácskozáson az Európa Nap alkalmából beszélt. Mint mondta, az emberi történelem legsikeresebb földrésze, Európa kultúrája és értékei egyezségeken alapulnak.

Magyarországon azonban megjelent valami más, ami nem európai, nem egyezségekre épül, ezért új egyezségre van szükség. Magyarországon előrehozott választást kell tartani, ami megadja a válságból való kilábalás esélyét, a gazdasági fordulat lehetőségét - hangsúlyozta a fideszes vezető.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást