Egyre többen tiltakoznak a zaj és a por miatt Tökölnél

Infostart
2008. május 9. 13:12
A Miniszterelnöki Hivatal képviselője átvette azt a majdnem 5 ezer aláírást, amellyel a tököli repülőtér környezetében élők az ellen tiltakoznak, hogy a létesítmény nyilvános repülőtérré váljon. Akkor ugyanis a jelenleginél is nagyobb forgalma lenne, márpedig a környékbeliek már így is nehezen viselik a sport és egyéb repülésekkel együtt járó zajt.

Varju László, a térség MSZP-s országgyűlési képviselője az InfoRádióban elmondta: a gazdasági minisztériumban már megkezdődött egy jogszabály-módosítás előkészítése.

A tököli repülőtér jelenleg nem nyilvános fel- és leszállóhely. Ennek ellenére a hatóságok évi 54 ezer le- és felszállást engedélyeztek, holott a tavaly végrehajtott 14 ezer is nagy kellemetlenséget okozott a környéken élőknek, elsősorban a szigethalmiaknak, ugyanis a gépek ezen település felett igen alacsonyan haladnak el.

A helyiek most az egykor a szovjetek által használt létesítmény polgári repülőtérré alakítása ellen tiltakoznak.

Mint azt Varju László elmondta, a repterek átminősítésének kérdése nem csak a Csepel-szigetiek problémája, kérdés ugyanis egyelőre rendezetlen. Az ország számos repterén jelent meg az elmúlt években a sportrepülők sokasága, és a hatalmas zaj és por megkeseríti a helyiek életét.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást