Hét MSZP-delegált a Magyar Televízió kuratóriumában?

InfoRádió / MTI
2008. május 8. 12:04
Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), illetve a közszolgálati médiumok kuratóriumi elnökségének kiegészítését javasolja az MSZP-frakció a kormányzati átalakítások miatt. A Fidesz elfogadhatatlannak tartja az indítványt.

Az ORTT, illetve a közszolgálati médiumok kuratóriumi elnökségének kiegészítését javasolja az MSZP-frakció a kormányzati átalakítások miatt. A Fidesz szerint elfogadhatatlan az indítvány.

Az Országgyűlés elnöke a házbizottság ülése után elmondta: a szocialisták kezdeményték, hogy indítson jelölési eljárást az ügyben.

Szili Katalin hangsúlyozta: a lépés előtt egyeztetni szeretne a frakcióvezetokkel. Mint elmondta: az MSZP szerint - a médiatörvény értelmében - összesen 13 taggal kellene kiegészíteni a kuratóriumi elnökségeket a kormányoldal és az ellenzék arányainak megváltozása miatt.

Répássy Róbert a Fidesz frakcióigagatója elfogadhatatlannak nevezte az MSZP kezdeményezését. Az ellenzéki politikus úgy foglamazott: minden képzeletet felülmúl, hogy a szocialistáknak így hét delegáltja lenne például a Magyar Televízió kuratóriumában, a Fidesznek viszont csak három. Szerinte ezzel kiegyensúlyozatlanná válna a médiafelügyelet.