A fiatalokat nem nagyon izgatja a nyugdíj

Infostart
2008. május 8. 14:40
Csak minden ötödik fiatal gondolkodik arról, hogy miből fog élni nyugdíjasként, és jelentős részük nem is tudja, hogyan számítják ki nyugdíjukat - derült ki egy felmérésből.

A fiatalok jelentős része nincs tisztában azzal, hogyan számítják ki a nyugdíjakat, sőt sokan tévesen úgy gondolják, hogy a nyugdíjba vonulás előtti utolsó 5 évnyi kereset a mérvadó - derül ki abból a kutatásból, amelyet a Medián közvélemény-kutató és a Pend Consulting tanácsadó cég közösen készített.

Szalai Páter, a tanácsadó cég ügyvezetője az InfoRádiónak elmondta: a fiataloknak csak a 20 százaléka tartja fontosnak az öngondoskodást, nekik meg is van erre az anyagi fedezete - 60 százalékuk viszont szívesen tenne félre idős napjaira, de nincs miből.

A felmérésből kiderül, hogy a fiatalok tájékozottsága a nyugdíjjal kapcsoltban nem túl jó: kevesebb mint felük, egész pontosan 40 százalékuk tudja csak, hogyan számítják ki nyugdíját. Sőt a 16 és 35 év közötti korosztály mintegy fele még mindig az utolsó 5 év alapján számított nyugdíj "városi legendájában" hisz.

További részletek az InfoRádió Befektető című magazinjának csütörtök esti adásában hallhatnak.

Hanganyag: Hermann Irén


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást