Fojtogatta a tanárnőt a felbőszült anya

InfoRádió / MTI
2008. május 6. 19:59
Fojtogatta a gyermekeit fegyelmező pedagógust egy asszony kedden a Heves megyei Dormánd iskolájában. Azért támadt rá a tanárnőre, mert a nevelő egy nappal korábban szóbeli figyelmeztetésben részesítette egy iskolai szabályszegés miatt két gyermeket.

Fojtogatta a gyermekeit oktató pedagógust egy szülő kedden a Heves megyei Dormánd iskolájában - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

Az asszony azért támadt rá a tanárnőre, mert a nevelő egy nappal korábban szóbeli figyelmeztetésben részesítette egy iskolai szabályszegés miatt két gyermeket - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Soltész Bálint elmondta: a dorgálás olyannyira felháborította a gyerekek anyját, hogy már hétfőn, az iskolában megtartott ünnepséget követően is megjelent az intézményben, ahol szidalmazta és életveszélyesen megfenyegette a pedagógust.

Ám nem érte be ennyivel: kedden is visszament az iskolába, és ekkor már tettleg bántalmazta a tanárnőt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A füzesabonyi rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az erőszakos asszony ellen - mondta a referens.

Az iskolai erőszakos események miatt Hiller István szakmai bizottságot hívott életre, mely keddi ülésén jelentést fogadott el a helyzetről, melyben úgy fogalmaznak: Nem olyan mértékű az iskolai erőszak, amely drasztikus beavatkozást igényelne.