A XI. kerületi önkormányzat feloszlatását kezdeményezi a Fidesz-frakció

Infostart
2008. május 6. 12:04
A XI. kerületi önkormányzat feloszlatását kezdeményezi a Fidesz-frakció - mondta az InfoRádiónak az ellenzéki képviselőcsoport vezetője. Kupper András hozzátette, hogy az önfeloszlatásra azért van szükség, mert Molnár Gyula polgármesternek elfogyott a többsége, a kerület működésképtelenné vált.

A XI. kerületi önkormányzat működésképtelenné vált, ezért a képviselő-testület feloszlatását kezdeményezi a helyi ellenzék - mondta az InfoRádiónak Kupper Andárs.

A kerületi Fidesz-frakció vezetője kifejtette: immár két ülésen sem volt meg a korábbi többség, miután Hajdú László szabad demokrata képviselő kilépett a frakcióból és pártjából is, így Molnár Gyula szocialista polgármester nem tudja biztosítani az ülések határozatképességét.

Kupper András kiemelte: a legutóbbi két ülésen egy MDF-es képviselő voksával alakult ki a 19-19-es arányú szavazategyenlőség, vagyis nem tud határozatot hozni a testület.

A patthelyzetet úgy lehet megoldani, hogy az önkormányzatot fel kell oszlatni, és egy olyan testületet kell felállítani, ami mögött megvan a valós lakossági támogatottság - vélekedett a fideszes politikus.

Az InfoRádió keresi az ügyben Molnár Gyula polgármestert is.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást