Késnek a villamosenergia-ipari dolgozók villanyszámlái

Infostart
2008. május 1. 08:45
Január óta nem kaptak villanyszámlát a villamosenergia-ipari dolgozók, akik attól tartanak, hogy egyben kell majd kifizetniük az elmaradt csekkeken szereplő összegeket. Boross Norbert, a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (ELMŰ) kommunikációs igazgatója elmondta: cége esetében az érintetteknek lehetőségük lesz részletekben fizetni.

A 15-18 ezer villamosenergia-ipari dolgozó az átlagosnál olcsóbban kapja az áramot az egyes munkaadók és a szakszervezetek megállapodása alapján - tájékoztatta az InfoRádiót a Budapesti Elektromos Művek kommunikációs igazgatója.

Boross Norbert közölte: az új rendszer bevezetése miatt a számlázási folyamatban résztvevő szolgáltatóknak, illetve a központi adatbázist kezelő Mavirnak számos, időigényes fejlesztést kellett végrehajtaniuk.

Mivel a szolgáltatók még nem kapták meg az adatbázist, nem tudták megkezdeni a számlázást. Emiatt az első számlákat májusban kezdik postázni a villamosenergia-iparban dolgozóknak - tette hozzá az ELMŰ kommunikációs igazgatója.

Az InfoRádióhoz több telefon hívás is érkezett villamosenergia-ipai dolgozóktól, akik aggódnak, hogy a villanyszámlák elmaradása miatt egyszerre több hónapnyi fogyasztásukat kell majd megfizetniük. Boross Norbert elmondta: az ELMŰ munkatársai részletfizetést is kérhetnek.

A társaság kommunikációs igazgatója ugyanakkor megjegyezte: furcsállja a dolgozók hozzáállását és lojalitásuk hiányát, akik plusz kedvezmény számukra, hogy olcsóbban jutnak az áramhoz.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást