"Nem kizárt, hogy több napos BKV-sztrájk lesz májusban"

Infostart
2008. április 30. 15:21
Nincs kizárva, hogy májusban több napos sztrájkot tartanak a BKV dolgozói - mondta az InfoRádiónak Nemes Gábor, a szakszervezeti sztrájkbizottság egyik szóvivője. Többet a jövő heti tárgyalások után lehet tudni.

Az elégséges szolgáltatások mértékéről egyeztettek szerdán a BKV-s érdekképviseletek a közlekedési társaság képviselőivel. Utóbbiak elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy mikorra várható a dolgozók következő sztrájkja - mondta az InfoRádiónak a szakszervezeti sztrájkbizottság egyik szóvivője.

Nemes Gábor közölte: idejében nyilvánosságra hozzák majd a munkabeszüntetés időpontját, hogy az utasok felkészülhessenek.

A szóvivő hozzátette: kedden, a munkáltató javaslatára, arról döntöttek, hogy jövő hétfőtől külön munkacsoportban vizsgálják az érdekképviseletek és a vezetőség küldöttjei a szakszervezetek által egy hete átnyújtott, a követeléseiket is tartalmazó megállapodás-csomagot.

A munkabeszüntetés akár el is maradhat, ha a munkacsoportban részt vevő felek egyeztetései pozitív irányt vesznek, megállapodáshoz vezethetnek - jelentette ki Nemes Gábor.

A szakszervezeti sztrájkbizottság szóvivője hangsúlyozta: nem akarják elveszíteni az utasok szimpátiáját, azt szeretnék megértetni velük, hogy a BKV problémáit rendezni kell. Nemes Gábor hozzáfűzte: nem tudja kizárni, hogy májusban több napos sztrájkot tartanak a BKV-dolgozók.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást