Navracsics: A legsúlyosabb válság a mostani

Infostart
2008. április 30. 15:45
Szociális, gazdasági és politikai válság van Magyarországon - jelentette ki Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője szerint hatéves kormányzás alatt az MSZP-SZDSZ koalíció nem tudta megoldani a problémákat, a kisebbségi kormányzásra készülő szocialista pártnak pedig még kevesebb esélye lesz erre.

Egy korszak zárul le a szocialista-szabaddemokrata kormányzás végével, amely a hat év során eljutott az osztogatás politikájától a megszorítások vasszigoráig - értékelte Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok 2002 óta tartó tevékenységét.

A legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetője szerint 2002-ben az ország még a térség élenjáró állama volt, ma pedig sereghajtó.

Navracsics Tibor úgy vélekedett: Magyarország jelenleg az 1990 utáni időszak legsúlyosabb válságát éli át. A kisebbségi kormányzásba kényszerülő szocialista párt nem tudja kivezetni az országot ebből a helyzetből - tette hozzá a fideszes politikus.

Az ellenzéki párt frakcióvezetője úgy véli: szociális és gazdasági válság van Magyarországon. Az elmúlt hat évben a kistelepülésen élők, az egyszülős családok, a nyugdíjasok nagyfokú elszegényedése történt meg, a munkanélküliség és az államháztartás hiánya viszont nőtt - fejtette ki.

Navracsics Tibor újságírói kérdésre válaszolva elmondta: ahhoz hogy Magyarország kilábaljon a válságból, előrehozott választásokra lenne szükség.

A Világgazdaságban megjelent cikkre reagálva a frakcióvezető kijelentette: a Fidesz sosem gondolkodott egykulcsos személyi jövedelemadó rendszerben. Ennek ellentmondó nyilatkozatot tett a Fidesz alelnöke, Varga Mihály szerdán, ugyanis azt mondta: a párt készülő gazdasági programjában családi jellegű egykulcsos jövedelemadózás bevezetése szerepel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást