Horváth Ágnes, ha újrakezdhetné, a pénztártörvénnyel indítaná a reformot

Infostart
2008. április 29. 13:50
Horváth Ágnes, ha újra kezdhetné miniszteri munkáját, az egészségbiztosítási rendszer átalakítását végezné el elsőként. A leköszönő egészségügyi miniszter utolsó sajtótájékoztatóján azt mondta: fontos eredményeket értek el az ágazatban, melyek közül az Egészségbiztosítási Alap 27 milliárd forintos többletét emelte ki.

Az egészségbiztosítási rendszer átalakításával kezdené az egészségügyi reformot a leköszönő miniszter, ha újra kezdhetné a munkáját.

Az SZDSZ eredeti elképzeléseihez képest jelentősen átalakult pénztártörvény szabad demokrata támogatottságáról azt mondta: továbbra is fontosnak tartják a magántőke megjelenését a finanszírozásban, így nem tudnak támogatni egy olyan megoldást, amely területi monopóliumot jelent, nem ad választást a lakosságnak, és konzerválja a viszonyokat.

Horváth Ágnes elmondása szerint, a jövő hét első felét pihenéssel tölti, majd a magánszférában fog elhelyezkedni, cáfolva ezzel azokat a sajtóértesüléseket, miszerint valamelyik kórház főigazgatója lenne a jövőben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást