Fokozott rendőrségi ellenőrzés várható Budapesten

Infostart
2008. április 29. 11:45
Több mint száz rendőrt vezényeltek ma a fővárosi kerületekbe, így ma több helyen is számítani kell fokozott ellenőrzésre. Az akciósorozatban a vidékről Budapestre vezényelt korábbi határőrök vesznek részt.

A 160 fővárosba vezénylet rendőr feladata egyebek között a járőrözés és igazoltatás, főleg parkokat, aluljárókat fognak ellenőrizni. A rendőröket nyolc egységre osztották így a IX., X., XVI., XVII., XVIII., XIX. XX. és a XXIII. kerületben kell számítani fokozott ellenőrzésre.

A most akcióra vezényelt rendőrök korábban határőrként teljesítettek szolgálatot - mondta az akció parancsnoka, Pusztai Csaba. A rendőrök három hónapig lesznek a fővárosban. Õket korábban azért rendelték fel vidékről, mert Budapesten túl kevés egyenruhás teljesít szolgálatot.

Az akció parancsnoka hozzátette azt is: az ellenőrzések további folytatásáról csak a mai eredmények után döntenek a rendőrség vezetői. Így nem lehet tudni, hogy az akcióra egy héten egyszer vagy csak havonta kerül sor.

Pusztai Csaba a vidéki rendőrökkel kapcsolatban elmondta azt is: elégedett a munkájukkal. A kezdeti időben az egyenruhások a fővárosi rendőrökkel együtt járőröztek. A parancsnok most már nem tart attól, hogy a vidéki rendőrök nem rendelkeznek kellő helyismerettel.

"Jól intézkedő, nagyon beilleszkedő, ügyesen dolgozó és intézkedő rendőrök. Egy hónap alatt elég jó gyakorlatot sikerült szerezniük Budapesten. Igyekeztünk azért még jobban odafigyelni rájuk, nem engedtük el a kezüket. Csak közrendvédelmi és közterületi szolgálatra vezényelhetőek" - hangsúlyozta Pusztai Csaba.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a vidéki rendőrök közül hányan maradnak majd a fővárosban. Pusztai Csaba pontos számot nem tudott mondani, csupán annyit, hogy voltak már egyenruhások, akik jelezték: maradni szeretnének.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást