Milliárdos nagyságrendben "ragadhatnak bent" az uniós források

Infostart
2008. április 28. 12:51
Több mint ezer pályázó mulasztása miatt nem kizárt, hogy 20 milliárd forint feletti összeget kell majd visszafizetni az uniós kasszába. Ugyanis ennyien nem nyújtották be március végéig a 2004. és 2006. között megítélt uniós gazdaságfejlesztési támogatásokkal létrejövo beruházások beszámolóit vagy a költségeket igazoló számlákat. Több vállalkozást nem találnak az illetékesek.

A Magyar Gazdaságfejlesztési Zrt. vezérigazgatója az Eurokasszának elmondta: a kedvezményezetteknek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség július 31-ig lehetővé teszi, hogy elfogadható egyéni indoklás benyújtásával mégis hozzájuthassanak az elnyert pénzükhöz.

Ormosy Gábor az InfoRádióban elmondta: vannak olyan igénylők, akikhez semmilyen elérhetősége nincs az ügynökségnek, korábbi telephelyükről ugyanis elköltöztek, telefonszámuk megváltozott.

Az elszámolás határideje március 31-én lejárt, mostantól már csak különleges indokkal teszik lehetővá a hatóságok az elszámolást, július 31-e után azonban egyáltalán nincs mód a számlák befogadására - tette hozzá.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást