Giró-Szász: Gyurcsány azért kormányfő még, mert nem találtak más alternatívát

Infostart
2008. április 28. 08:10
A nyár végére derülhet ki, hogy valóban működik-e a kisebbségi kormányzás - véli Giró-Szász András politikai elemző, a Századvég Alapítvány igazgatója. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc vélhetően azért miniszterelnök még, mert a szocialista párt jelen pillanatban nem talált más alternatívát.

Augusztus végén, ősz elején lesz kardinális kérdés, hogyan tudják a szocialisták megoldani a kisebbségi kormányzást - mondta az InfoRádiónak Giró-Szász András politikai elemző.

A Századvég Alapítvány igazgatója kiemelte: a nyár végén lesznek ismertek a költségvetés sarokszámai, a költségvetésről szóló vita ősszel kezdődik, akkor derül ki, hogy meg tudják-e őrizni politikai hatalmukat a szocialisták.

Még történhetnek személycserék az MSZP-ben és az SZDSZ-ben őszig, ami után ismét egymásra találhat a két párt - hangsúlyozta a politikai elemző.

Giró-Szász András szerint őszig érdemi politikai következménye nem lesz a parlamenti munkát illetően a kisebbségi kormányzásnak, addig tovább folyhatnak a belső találgatások az MSZP-n belül a folytatásról. Arról gondolkodnak a szocialisták, hogyan lehet kivédeni az előrehozott választásokat, ugyanis ez nem érdeke a pártnak - tette hozzá.

A kisebbségi kormány Gyurcsány Ferenc alatt nem a legnagyobb biztosíték az előrehozott választások kivédésére, így ennek alternatíváit fogják keresni továbbra is az MSZP-n belül - fejtette ki a politikai elemző.

Gyurcsány Ferenc azért miniszterelnök még, mert a szocialista párt jelen pillanatban nem talált más alternatívát - vélekedett Giró-Szász András.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást