Fogynak a BKV-igazgatók

Infostart
2008. április 28. 16:12
Távozik posztjáról a BKV közlekedési vezérigazgató-helyettese, és visszavonják Bosnyák Gyula stratégiai igazgató vezetői megbízását is. Az InfoRádió úgy tudja, hogy májusban változások várhatók még a külső kommunikáció és a közbeszerzés területén. Jelenleg nincs a cégnek vezérigazgatója, a megbízott vezető a hétvégén rosszul lett, de már jól van.

A BKV közleménye szerint távozik posztjáról Somodi László, a BKV közlekedési vezérigazgató-helyettese. A szakember felmentésének hivatalos indoka a vezetése alatt készített 2008-as paraméterkönyv szakmai alkalmatlansága.

Somodi László új feladata a továbbiakban a Budapesti Közlekedési Szövetséggel, a régióval és az agglomerációs településekkel való kapcsolattartás lenne.

Ugyancsak visszavonják Bosnyák Gyula stratégiai igazgató vezetői megbízását is, aki a paraméterkönyvvel kapcsolatos koordinációért felelt.

A közlekedési cég éléről a végkielégítéséről szóló hosszas vita után az elmúlt hetekben távozott Antal Attila. Az igazgató maga kérte felmentését, egészségügyi okokra hivatkozva.

Nemzetközi pályázat Antal Attila posztjára

Utóda egyelőre nincs, a fővárosi önkormányzat az eddigi nyilatkozatok szerint nemzetközi pályázatot ír ki a poszt betöltésére. Az InfoRádió úgy tudja, hogy a városháza apparátusát felkészületlenül érte a nemzetközi pályázat kiírásának a terve, egyelőre még nem tudni, hogy mikor jelenik meg a kiírás.

A vezérigazgatói jogokat Balogh Zsolt, Antal Attila korábbi műszaki helyettese gyakorolja. Balogh Zsolt az index.hu szerint szombaton rosszul lett. Az InfoRádió megtudta, hogy a vezető szombat délután gyomorrontással volt orvosnál, de már jól van és dolgozik.

Az InfoRádió értesülései szerint májusban kerül a BKV igazgatósága elé a szervezési és működési szabályzat módosítása, ami két további vezetőt is érint. A cég felügyelő bizottságának korábbi határozata alapján várhatóan más foglalkozik majd a vállalat külső kommunikációjával és a közbeszerzések felügyelete is szigorodik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Tenczer Gábor összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást