Fodor Gábor büszkén távozik

Infostart
2008. április 28. 16:22
Fodor Gábor büszkén távozik a környezetvédelmi és vízügyi minisztérium éléről. A tárcavezető ezt az elmúlt évet értékelő sajtótájékoztatóján mondta.

Fodor Gábor sikeresnek értékelte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium élén töltött csaknem egy évét.

Az időszak eredményeiként kiemelte, hogy a környezetvédelem politikai üggyé vált, 25 százalékkal nőtt 2008-ra a tárca költségvetése, a magyar fél megállapodott Ausztriával a Rába habzásának ügyében, elszállították a Csepeli galvániszapot, több mint a felét visszavitték már a Magyarországon illegálisan lerakott német szemétnek, újra független az Õrségi Nemzeti Park, létrejött a jövő nemzetékek országgyűlési biztosának intézménye, és megalkották a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiát.

Fodor Gábor sok sikert kívánt utódjának, majd hozzátette, bízik benne, hogy az új környezetvédelmi miniszter folytatni fogja a már megkezdett, de be nem fejezett ügyeket.

"Ilyen például az adórendszer "zöldítése", ezzel kapcsolatban már komoly anyagok készültek, és azt gondolom, hogy rendkívül előrehaladott munkát folytattunk. A kötelező környezetvédelmi biztosíték-képzést, amely a csepeli galvániszap és a német szemét kapcsán is világossá tette, hogy milyen fontos ez a magyar jogban, ezt elkészítettük, ennek is a végső elfogadása van hátra, és a zöld alkotmányozásnak még van olyan eleme természetesen a stratégiai építkezésben, amelyben még van hátra munka" - hangsúlyozta a politikus.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Szabó Imrét, az MSZP Pest megyei elnökét jelölte környezetvédelmi és vízügyi miniszternek. Fodor Gábor vele kapcsolatban elmondta: jó politikusnak tartja és kész megadni minden segítséget, amelyre utódjának szüksége lehet

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Sigmond Árpád összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást