Gyurcsány: Ez lesz az első jelentős kormányátalakítás

InfoRádió / MTI
2008. április 27. 21:50
A kormány jelentős átalakítására készül a miniszterelnök, de részleteket egyelőre nem mondott terveiről.

Gyurcsány Ferenc az ATV-ben annyit mondott: legfőbb célja, hogy a gazdaságpolitika központjába állítsa a fejlesztési ügyeket.

Hangsúlyozta: ez lesz az első jelentos kormányátalakítás, a korábbiak csak kiigazítások voltak. A miniszterelnök az MTI információjáról - amely szerint újra két államtitkár lesz a minisztériumokban - azt mondta: azon valóban gondolkodnak, hogy bizonyos tárcáknál több államtitkár legyen, ezzel egyidőben azonban máshol megszűnnek ezek a posztok, így összességében nem lesznek többen.

A kormányfő a miniszterjelöltek személyéről nem akart nyilatkozni, csak annyit mondott: a felkért tárcavezetok többsége nem az MSZP-frakcióból érkezik, és nem kötődik a szocialista párthoz.

Gyurcsány Ferenc azután beszélt erről, hogy a szabad demokraták rendkívüli küldöttgyűlése a koalícióból való kilépésről döntött. A kormányfő hangsúlyozta: a két párt 10 éves közös kormányzása sok eredményt hozott, de az utolsó 2 év nagyon nehéz volt, ami az országot és a politika szereplőit is megviselte.